Dessert  Menu Terug naar

Het dessert is geïnspireerd op de klassieke Tiramisu, maar heeft absoluut een eigen karakter: een Vemisu van venkel en mascarpone,(met een gelei van dragonkoffie erop), lange vinger, chocolademousse en een macaron lolly.

Vemisu in kopje Chocolademousse Foto gerecht Strik bonbonnlolly
Ingrediënten Vemisu 325 gram eidooier 225 gram suiker 20 gram anijspoeder 1500 gram mascarpone 300 gram eiwit 200 suiker 2 lt venkelthee(2 zakjes op een lt. water) 4 dl wodka 120 stuks lange vingers cacao en zeefje
Dooiers met suiker en de anijspoeder opslaan en dan mengen met de apart opgeslagen mascarpone. Glad slaan met garde tot er geen klontjes meer zijn. Eiwit opslaan met suiker en onder mascarpone mengsel door spatelen. Lange vingers weken in de venkelthee met wodka. In kopjes laagjes van de geweekte lange vingers en mascarpone maken. Kopje op schotels, met de 'dessert'lepel ernaast BonBonlolly, strik en chocolademousse serveren door middel van de 'restauratie'wagen! oppervlak met cacao bestuiven Vemisu in kopje

50

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
Strik

44

Gasten

Ingrediënten 1/4 loempiavel eierstruif Reepje loempiavel Poedersuiker
Je kan ze in een gezoete of hartige versie maken. Allerlei vormen zijn mogelijk. Bootjes, hoedjes, vliegtuigjes, origami, etc. Belangrijk is dat je tijdens het maken van de strik je overige, nog niet gevouwen loempiavellen, geheel in plastic trekfolie bewaard. Anders drogen de vellen uit en kun je er weinig mee.
Ingrediënten  In trammm: niet in koeling bewaren Poederdip's

44

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
Klik hierop om naar de onderdelen te gaan

 

Ingrediënten

1,5 kg pure chocolade

 

Crème 1 lt. room 200 gram suiker 50 gram vanillesuiker
 Creme maken. Satéstok erin en dan koelen. In Trammm: In lollyblok Bonbonlolly

44

Gasten

Crème Klik hierop om naar de onderdelen te gaan

 

Ingrediënten 1,5 lt slagroom 2 eetlepels oploskoffie 12 stuks eieren ( 660 gram heel ei) 900 gr pure chocolade
Chocomousse Chocolade smelten. Sla de slagroom lobbig. Doe de koude koffie bij de eieren. Klop het geheel los. Niet luchtig slaan. Alleen 'los' roeren. Doe de gesmolten chocolade ( (30 ºC) bij het eimengsel. Met garde stevig roeren tot het gemengd is. Dan dit ei-chocomengsel direct door de slagroom heen spatelen. Pas op niet te ver doorslaan, vanwege mogelijkheid tot schiften. In 1/8 gastronormbakjes (moet passen in restauratiewagen). Afdekken en stickeren. bakje met kokend water regelen om quenelle te kunnen maken. Chocolademousse

88

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan