Entree  Menu Terug naar
Foto gerecht
Oerwortelstamppot Tomaten bouillon Ravioli Mozzarella basilicum Foto A la Nage gerecht Pompoen zoetzuur Soezenbol
Ingrediënten Soezenbol 400 gram groentebouillon 200 gram boter 200 gram gezeefde bloem 7-8 eieren peper en zout naar smaak Pastadeeg 1000 gram gezeefde bloem 11 eieren Scheutje olie peper en zout naar smaak Vulling 1000 gram mozarella 1 bos basilicum peper en zout naar smaak
Soezenbol Bouillon en boter op vuur aan de kook. Van vuur. Bloem erbij. Goed spatelen tot bol. Kort garen op vuur. Van vuren. Een voor een ei er doorheen spatelen. Tot juiste spuitdikte. Mooi strakke bollen op achterkant ingespoten siliconenmatjes en dan in oven van 175 °C tot status goudbruin en krokant. Op elkaar bewaren! Soezenbol& ravioli

44

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
Ingrediënten

1 kg  aardappels

1 kg oerpeen ( paars)

50 gram knoflook

500 gram uisnippers

groentenbouillon

olie

peper en zout naar smaak

 

 

 

 

Schil de aardappelen, verwijder de pitten, snijd ze in vieren en was de aardappels. Maak de peen schoon

Snijd de peen in gelijke grootte als de aardappels.

 Doe de aardappels en een met de bouillon in een grote pan, breng ze aan de kook en laat ze met een deksel op de pan 20 minuten koken.

Snipper de peen. Fruit de ui, in olie, aan met de knoflook en doe ze bij de peen en aardappelen in de pan. Laat de oerpot verder koken tot de aardappelen gaar zijn. Prik met een aardappelschilmesje in de aardappelen om te voelen of ze van binnen zacht zijn, kook zonodig nog wat langer. Giet - als de aardappelen gaar zijn - overtollig kookvocht af en

Oerwortelstamppot

44

Gasten

vang een beetje kookvocht op. Let op: Laat de oerpot goed uitlekken.  Stamp de oerpot met de aardappelstamper door elkaar.

 Zet de pan op de waakpan. Af en toe roeren, zoadat de pot droog wordt!

Roer olijfolie door de oerpot en roer er daarna - als het nodig is -  nog wat kookvocht door totdat de oerpot lekker smeuïg is. De oerpot moet wel in een steker blijven staan. Breng de oerpot op smaak met peper en zout.

 

Let op: steker gebruiken voor de oerpot.

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
Ingrediënten 10 lt. groentebouillon (basisrecept) 2 stuks tongabonen zout en peper naar smaak
Gaarne een heldere smaakvolle groentebouillon opzetten met de geplette tongabonen. Haf uur laten trekken. Let Op: minimaal10 liter Groente Tongabonen bouillon

44

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
Pompoen Roos

44

Gasten

Ingrediënten Pompoenroos in zoetzuur 1 pompoen heel 1/2 lt. azijn 750 gram suiker 1 hele rode peper 100 gram verse gember 1,5 liter water Zout naar smaak mengsel van 3 soorten geplukte Cressjes
Schil de pompoen in zijn geheel. Halveer hem in de breedte. Haal de pitlijsten eruit. Snijdt op de snijmachine ( of met een kaasschaf of dunschiller) mooie dunne plakken. Zodat er ringen ontstaan ( a la de meloenroos hiernaast afgebeeld). Breng de azijn, rode peper, water, suiker en de gember aan de kook. Dan de pompoenringen in het kokende vocht. Pan direct van het vuur halen en de pompoen in het vocht af laten koelen. Dan van minimaal drie ringen een roos vouwen.
Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
Fruit de ui en knoflook aan in de olie en draai de wortel fijn in de mixer. Fruit deze mee en voeg de tomatenpuree toe. Draai de tomaten tot sap ik de mixer en voeg deze toe. Met de tijm en rozemarijn. Laat dit 30 minuten koken en draai fijn met staafmixer. Eerst door puntzeef, dan door haarzeef dan door vetzeefpapier/ passeerdoek. Breng op smaak. Een nacht laten koelen. Clarifieren. Dan eiwitten keihard opslaan in koude soep en laag opzetten tot max 84 graden voor 20 min. Eiwitlaag er afscheppen en nogmaals door haarzeef of vetzeefpapier/ passeerdoek In de Hoftrammm: aan de kook brengen( niet koken), en goed de proefcheck en eventueel bijsturen. 7,5 lt. mee op trammm TomatenBouillon
5000 gram tomaat 500 gram ui 500 gram wortel 10 teen knoflook 150 gram Olie Aantal takjes tijm Aantal takjes rozemarijn 500 gram tomatenpuree 8 liter water zout peper Clarifieren met 500 gram eiwit Ingrediënten

44

Gast

 

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan