Midbijt
Midbijten is een nieuwe term. Het is een lichte maaltijd tussen lunch en diner. Ongeveer 2,5 uur na de lunch en 2,5 uur voor het diner. Het is beter om een aantal 'lichte' maaltijden met regelmaat op een dag te eten, dan in een keer een bord met een 'vracht' aan eten. Door de Midbijt toe te passen aan uw eetpatroon zal tussendoor snacken veel minder worden. Hieronder twee voorbeelden ter inspiratie.

IIngrediƫnten (1 per persoon)

5 Blaadjes witlof

1 appel (Granny Smit)

1 afgestreken eetlepel rozijnen

1 espressokopje gepelde walnoten (20 gram)

1 afgestreken eetlepel creme fraiche (of zure room)

versgemalen zwarte peper

 

Salade Walnoot, Witlof en Appel
Ongeveer 230 Kcal

Was en schil de appel. Was en snijdt de witlof in dunne reepjes. Snijdt de appels, zonder klokhuis, in kleine gelijkmatige blokjes. Doe de witlof, rozijnen en appels in een grote kom. Hak de walnoten (zo grof of fijn als je wilt) en voeg toe aan de kom. Meng dit met de creme fraiche en zwarte peper erdoor,

Prettig eetmoment gewenst!

Ongeveer 95 Kcal
Kop Kippensoep

Ingrediƫnten per persoon

40 gram kipfilet

40 gram soepgroenten (wortel, prei, venkel)

2,5 dl kippenbouillon

5 blaadjes bladselderij

5 blaadjes korianderof 2 sprieten bieslook

zout, peper

Bereiden kippensoep:

Breng de kippenbouillon aan de kook. Laat het niet koken! Voeg de kipfilet in blokjes gesneden en de soepgroenten (wortel, venkel, prei in stukjes gesneden) toe en laat de soep ongeveer 10 minuten trekken tot de kip en groenten gaar zijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg op het laatste moment de verse groene kruiden toe.