Souper
Souper is geen nieuwe term. Het is een lichte maaltijd na het diner. Ongeveer 2,5 uur er na. Het is beter om een aantal 'lichte' maaltijden met regelmaat op een dag te eten, dan in een keer een bord met een 'vracht' aan eten. Hieronder twee voorbeelden ter inspiratie

IIngrediƫnten (1 per persoon)

1/5 van een komkommer

3 stuks cerise tomaatjes

1/8 ui

5 stuks zwarte ontpitte olijven

60 gram kipfilet

1/2 knoflookteentje

1 tak selderij

5 gram lolla rossa sla

zwarte peper en zout uit molen

1 eetlepel frambozenazijn

2 eetlepel olijfolie

Eventueel een rijstecracker

 

Salade Kip met gebakken komkommer
Ongeveer 155 Kcal

Bereiden:

Snijdt de komkommer in gelijke stukjes. Halveer de tomaatjes. Snijdt flinterdunne uiringen. Snijdt de kip in 2 langwerpige hele dunne plakken. Hak de schoongemaakte knoflook ragfijn. Pluk vijf blaadjes selderij. Bak in 1 eetlepel de kip half gaar. Doe dan de ui, knoflook, komkommer, tomaat, olijven, blaadjes selderij bij de kip. Laat ze erbij totdat de kip gaar is. Peper en zout het geheel naar smaak. Doe de olie en frambozenazijn erbij. Klaar.

Serveren:

Leg in het midden van het bord de gewassen en schoongemaakte lolla rossa sla. Doe daarop de gebakken salade. Eventueel garneren met een takje selderij en serveer er een rijstecracker bij.