Menu Terug naar
Ham & Meloen 3.0
Brood Affilla cress Gegrilde watermeloen Salade artisjok en Prinsessenboontjes Limburgse ham Hamkrokantje Portmayonaise Meloenpazcho Foto Gerecht
2 x 1 kg broodmix 1 bos dille 1Spaanse peper (zonder zaad en wit, zeer fijngehakt) 1 bos citroenmelisse 30 gram masala kerrie Bakje stuifbloem Struif (losgeklopt ei) Goudlak Ingrediënten  Temperatuur de bloem en het te gebruiken vocht.  Tel beide waardes op en deel ze door twee.  De bedoeling is dan dat er een uitkomst komt van 17 º C.  Is dit niet het geval dan moet het vocht kouder of warmer gemaakt worden net zolang dat de uitkomst wel 17 º C (wanneer bloem 19 º C is, dan neem je vocht van 2 º C kouder dan 17 º C= 15 ºC). Maak van elke kilomix een deeg. Een met de groene kruiden (totaal fijn mixen met te gebruiken vocht) en de ander met de kerrie en de peper. Dan eerste rijs. Vormen. Tweede rijs. Dan bovenkant inlakken met struif en inspuiten met goudlak. Afbakken op 210 ºC. brood

80

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan Affilla cress
Affilla Cress kenmerkt zich door de zeer onderscheidende en decoratieve vorm. Affilla Cress is familie van de suikererwt, dat maakt het product goed inzetbaar als erwt-vervanger in gerechten. Door de zoete smaak van het product combineert het onder andere goed met bittere, fris zure gerechten. De topjes van deze plant zijn zeer populair in Zuidoost Azië. Het wordt door de Chinezen ‘HE LAN DOU’ genoemd, (spreek uit: Ghelandou) dat zoveel als ‘HOLLANDS’ betekent. Affilla Cress is een zeer krachtige groeier.
Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
1 watermeloen Rookolie (Valderama) Peper naar smaak Marinade per vacuümzak: 1 eetlepel natuurazijn 2 eetlepel watermeloensiroop 1 eetlepel rookolie Ingrediënten Schil de watermeloen. Snijdt een groot vierkant blok. Snijdt daar weer mooi gelijkmatige repen van 1,5 cm breed en 1 cm dik. De lengte even lang als de breedte van de rechthoekige plak Limburgse ham: 6 cm. Giet wat rookolie op een plateautje en haal de reep meloen, aan alle kanten, door de olie. Dan op super hete grill aan 1 kant een ruit grillen. Afsnijdsel meloen gebruiken voor de meloenpazcho. De gegrilde meloen in vacuumzak met marinade vacumeren.
Gegrilde watermeloen

44

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
400 gram Artisjokbodem 400 gram Prinsessenboontjes 4 dl kokosmelk 1 dl Rijstazijn 1 dl Dragonsiroop Chinese vijf kruiden spice naar smaak Peper en zout naar smaak Ingrediënten Kook de artisjokbodem in de groentebouillon tot status beetgaar. Wanneer afgekoeld dan in ragfijne blokjes snijden. De boontjes in ragfijne ringetjes snijden. Blancheer dan de schoongemaakte prinsessenboontjes ook beetgaar. Kook intussen de kokosmelk tot 1 dl in. Voeg dan de azijn, siroop, five spice, peper en zout toe. Af laten koelen. Salade 15 minuten voor uitgifte mengen met de dressing en daarna laten uitlekken.
Salade artisjok en Prinsessenboontjes

44

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
44x 50 gram dun gesneden Limburgse ham Voor de vega geitenkaas Ingrediënten Leg tussen twee velletjes slagersfolie de dungesneden Limburgse ham trapsgewijs naast elkaar. Druk met de zijkant van een lepel of mes, langs een liniaal, een rechthoek. De breedte van de ham is 6 cm, die gelijk is aan de lengte van de watermeloen. De afsnijdsels gebruiken voor het hamkrokantje,.
Parma ham

44

Gast

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
1 deel afsnijdsels van de Limburgse ham 1 deel gepasteuriseerde eiwitten Spaanse peper en gepelde knoflook naar smaak Voor de vega pipostrik Ingrediënten Doe in de keukenmixer de knoflook, Spaanse peper en het gepasteuriseerde eiwit. Maal het 4 minuten. Voeg dan de afsnijdsels toe. Wederom malen tot een gladde spuitbare emulsie. Wanneer te dik dan eiwit toevoegen. Spuit repen op bakplaat( vetvrijpapier).Afbakken op 170 º C. Wanneer goudbruin in de hydrater laten uitdrogen tot krokant. Hamkrokantje

44

Gast

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
1 eidooier 20 gram mosterd 80 cl rode port 6 dl zonnebloemolie Peper en zout naar smaak Ingrediënten

44

Gasten

Portmayonaise Port inkoken tot de helft. Af laten koelen. Dan vermengen met eidooier, mosterd, peper en zout naar smaak. Met garde( kitchenaid) druppelsgewijs de olie erbij kloppen. Als het kan ietwat aanlengen met port tot juiste dikte! Proeven en eventueel bijsturen tot juiste smaak!
Klik hierop om naar de onderdelen te gaan
Meloenpazcho
Afsnijdsels meloen van recept watermeloen 1,5 lt. appelsap 2 dl limoensap 4 dl rode port naar 40 gram basilicum 1 dl rookolie( Valderama) Spaanse Peper en zout naar smaak Garneren met blaadjes Atsinacress Ingrediënten Doe de watermeloen, appelsap, limoensap, rode port, rookolie en Spaanse peper naar smaak bij elkaar en maal het met de staafmixer tot status fijn. Vlak voor serveren fijn gescheurde blaadjes basilicum toevoegen. In de kopjes doen en vervolgens blaadjes Atsinacress (ongeveer 5 blaadjes per persoon) over de soep strooien.

44

Gasten

Klik hierop om naar de onderdelen te gaan Foto gerecht Klik hierop om naar de onderdelen te gaan