DE DIGIGRAAF

Digigraaf? Dat is een woord dat Pierre uit respect voor de klassieke fotografie in de Nederlandse taal heeft geworpen. Om zo onderscheidt te maken tussen de klassieke en digitale opgenomen foto. De klassieke analoge fotografie beheerst Pierre niet. Wel de digitale beeldgrafie. Pierre is al sinds de eerste computers gefascineerd door de digitale wereld en heeft zich op het digitale vlak met de nieuwste snufjes mee ontwikkeld.

 

Sinds de jaren tachtig is hij al als foodstylist in touw. Als foodstylist, achter de schermen, bezig als freelance-voerspecialist in de wereld van film, commercials en fotografie. Op zijn conto staan vele culinaire opdrachten, waaronder de bioscoopfilm Deacadence van Steve Berkhoff (met in de hoofdrollen oa. Joan Collins), de film Paradise framed van Paul Ruven, ‘Feestje’ van Ruud van Hemert en veel "vrij-werk" met diverse fotografen). Ook hanteert Pierre zelf professioneel de fotocamera oftewel in zijn termen: digigrafie. Zijn oevre als digigraaf is tegenwoordig groot.

 

Al jaren maakt Pierre ook in opdracht digi-foto's, video's, DVD's en websites. Pierre is zich nu ook aan het ontwikkelen als apps-developer en is uitgever van Ibooks. De digiwereld is een andere passie van Pierre, maar bovenal voert de kokologie in zijn bestaan de boventoon.