DE TV MAKER

Pierre is de presentator van het NPS-televisieprogramma ‘De Eetfabriek’ (drie seizoenen). Ook deed hij voor de NPS op de televisie en Radio 3FM zijn ‘Kookplaat’. Pierre maakte met twee regisseurs, die onder andere voor Klokhuis werken (Jeanine van Gool en Richard Vierbergen), het succesvolle televisieprogramma: ‘Kookvanjou’. Dit is een programma voor de kleine medemens. In 2004 verscheen in de week voor kerst dagelijks het spraakmakende NPS-programma ‘Kerst met Wind’.

 

Ook maakte hij al diverse jaren voor de NPS, met Jeanine van Gool,  het jaarlijkse kinderboekenprogramma ‘De Kinderjury’ en met Jan-Douwe Kroeske drie seizoenen het jaarlijkse NPS ‘Zomercarnaval’. Vanaf 5 oktober 2005 was op Nederland 3 het NPS- programma ‘Grazend Nederland’ te zien. ‘Grazend Nederland’ is Pierre zijn regiedebuut, dat geproduceerd werd door Men at Work. Grazend Nederland werd in 2006 herhaald en wordt in het heden  gebruikt voor diverse onderwijsdoeleinden. Pierre deed mee met 'Shouf Shouf Habibi_de serie', de zombiefilm 'Horizonica','Zeg eens A' , rolletje in de Passion en in de bioscoopfilm 'Kabouter Plop en de Pinquins'.

 

In 2008 kwam een grote wens van Pierre uit: het televisieprogramma 'De avond van de Smaak' met Jorgen Raymann bij de NPS op Nederland 3. In 2009 hebben Pierre en Jorgen er een vervolg op gemaakt. In 2010 maakte Pierre deel uit van het acht afleveringen tellend TV-programma 'De Coolfactor' op Nickelodeon. Het programma was zeer succesvol en eindigde steeds in het lijstje van de best bekeken kinderprogramma's.

 

Sinds 2012 is Pierre te zien als medepresentator van het radio-kijk programma 'Debby en haar Mannen' bij Omroep West. In 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016 is hij met grote regelmaat 'de ZappKok' in het kinderliveprogramma van Nederland 3 'ZappLive'. Ook werkt hij regelmatig voor items van 'Kassa". Pierre was sinds 2012, 2013 en 2014 op zondagavond te horen in het 3 FM programma Barend & Wijnand, waar hij onderdeel uitmaakte van een kwisje. In 2015 werkte mee met een tV spot voor 4 mei (Stichting 4 en 5 mei). In 2015 en 2016 verleende Pierre zijn medewerking aan de goede doel uitzending 'Zapp your Planet. Ook in 2015 en 2016 is Pierre te zien in de televisiesoap van Ron Boshard: Ron Boshard op de camping. Pierre is op oudejaarsavond, al sinds het begin van het programma verbonden, met zijn nummer 1 cocktail in de Top 2000 A go go  te zien.

 

Naast deze programma's duikt Pierre met regelmatig op in programma's als culinair expert.