Categorie Social
Ingrediënten 2 geluks-spekkies (een lang spekje waar een strookje papier met een lieve boodschap is ingerold en vastgeprikt met een maïsprikker) 1 meloen 3 takjes mint Honing naar smaak Opvullen met vers sinaasappelsap Crushed ijs HOE? Leg een spekje op de werkbank. Rol een strookje papier, met daarop een lieve boodschap strak op. Leg dit papieren rolletje op het spekje en rol dan het spekkie strak op, zodat het papiertje verstopt is. Prik de uiteinden van het spekkie met een maïsprikker dicht. Doe dit in totaal met twee spekkies. Snijd van de meloen een mandje. De twee partjes die je dan overhoudt, gebruik je als garnituur. Die prik je samen met de geluksspekkies aan de meloenrand vast. De zaadjes verwijder je en je lepelt ook een groot gedeelte van de meloen leeg. Deze ‘gelepelde’ meloenstukjes doe je in de blender. Samen met de mint, sinaasappelsap, crushed ijs (ongeveer een espressokopje vol) en de honing naar smaak. De hoeveelheid van de sinaasappelsap moet je inschatten naar de grootte van de inhoud van de meloen. Meestal is het 1 deel gelepelde meloen en 1 deel sinaasappelsap. Blenderen tot een egaal mengsel. Serveer er eventueel een klein bordje en een lepeltje bij, zodat de gast de binnenkant van de meloen kan leeg lepelen. Geen gelukskoekkie, maar een geluksspekkie! Speciale printversie
TIP: Je kunt ook een watermeloen gebruiken. Dan wordt de Happy Drink groter. Vind je het meloenmandje teveel werk, dan kun je de Happy Drink ook in een groot glas doen. Als garnituur gebruik je dan één geluksspekkie en één part meloen aan een maïsprikker.

Glas: Geen, maar eventueel wel een bordje en een lepel

Mengtechniek: Blender

Garnituur: Takje munt, twee rietjes en twee geluksspekkies, elk aan een maïsprikker

 

MESSAGE FROM HEAVEN

Klik hier voor een