Categorie Strenght
Ingrediënten Sap van twee limoenen (of shiso azijn) ½ theelepel afgestreken vanillesuiker 25 gr kristalsuiker 10 aardbeien (of gelijke hoeveelheid aan divers rood fruit) 40 cc bubbelwater (bijvoorbeeld Spa Rood) 1 afgestreken ½ theelepel bakpoeder 1 afgestreken ½ theelepel Citroenzuur (E330) Crushed ijs HOE? Doe in de blender het gemengde rood fruit, limoensap, vanillesuiker en de kristalsuiker. Blender het met crushed ijs (ongeveer een espressokopje vol) en bubbelwater. Dit kun je van tevoren maken en eventueel in de koelkast bewaren. Wanneer de gast een Schuimpie bestelt, dan het citroenzuur en bakpoeder in een leeg klein flesje doen (33 cl). Zet voor de zekerheid het schone flesje in een breed glas. Dat voorkomt schoonmaken bij teveel bruisen. Giet met behulp van een trechter het geblenderde mengsel in het flesje. Roeren met een rietje… effe wachten… en dan snel drinken want het bruist het flesje uit! Stop de tsunami van het roodfruitschuim!
TIP: Volgens Wageningen Universiteit Food-info kan citroenzuur gebruikt worden door alle religies, vegetariërs en veganisten. Ze geven geen allergische reacties bij mensen met allergie voor citrusvruchten aangezien citroenzuur uit suiker gemaakt wordt en niet uit deze vruchten. Er zijn veel verschillende soorten bakpoeder in omloop. Raadpleeg goed welke je kunt gebruiken.

Glas: In een flesje en serveren bijvoorbeeld in een groot breed glas

Mengtechniek: Blenden

Garnituur: Geen

Schuimpie

Klik hier voor een

Speciale printversie