HIGHLIGHTS
In zijn lange carrière heeft Pierre vele hoogtepunten gekend. Het zijn er teveel om op 1 pagina te beshrijven. We doen een selectie. Voor 2007 is te vinden in de andere categorieën op de pagina 'Wie is'.
Jarenlang heeft Pierre met Tivoli en de organisator Willem Veenema op Lowlands in de Foxtrottent gestaan.
Pierre is sinds het begin (2007) één van de drijvende stuurleden achter de Week van Smaak. Sinds januari 2011 is Pierre uit eigen beweging uit de Week van de Smaak gestapt.
In 2007 begon Pierre met de Week van de Smaak het project 'de Mooie Maaltijd', 'adopteer een kok' en 'Boer zoekt mond'.
In 2008 organiseerde Pierre in Madurodam het interactieve 'de kleinste keuken van Nederland'.
in 2008 verwezenlijkte Pierre de geslaagde Guinnes World record poging 'De grootste kookles ooit'.
In 2009 Startte Pierre samen met Ron van Tongeren en Sjaak Waalsdorp het project www.ikbendebeste.tv
In 2009 organiseerde Pierre in het Ado-stadion ' De grootste Keuken van Nederland, waar 9.000 kinderen en begeleiders een fantastisch feest hebben beleefd.
In 2009 startte Pierre samen met het Trimbosinstituut de campagne 'Happy Drinks'. Deze kreeg in 2011 een vervolg. In 2012, 2013, 2014 en 2015 stond Happy Drinks onder andere op Pink Pop.
In 2010 startte Pierre met de Groene Academie. De Groene Academie gaat binnenkort in een andere manier verder ( wordt aan gewerkt)
In 2010 maakte en produceerde Wind voor Het Voedingscentrum de instructievideo 'Superchefs'.
In 2011 startte hij samen met d'Árticle en de Gemeente Den Haag het project 'Gouden Bordjes'. Dit project loopt nog steeds.
In 2011 maakte Pierre met Double2 voor het Voedingscentrum de film Voedselverspilling.
in 2011 werd Pierre door het internationale Broccolicongres gevraagd om met broccoli innovaties te realiseren. De resultaten presenteerde hij in Madrid.
in 2012 begon Pierre als side kick van het Omroep Westprogramma in Debby en haar mannen. Dit doet hij nog steeds
In 2012, 2013, 2014, 2015 en 2016 is hij Ambassadeur van Natuur & Milieu: Flexitarier
In 2012 schreef Pierre het voorwoord voor het insecten kookboek en het culinaire epos van boek van Abas
in 2012 startte Pierre zijn opleiding HNE MBO
in 2012 ontwierp Pierre de formule SAB_D. Een tool om het eten in de zorg te verbeteren
Eind 2012 kreeg Pierre een zwaar ongeluk, waardoor hij een aantal maanden rust moest nemen. Eind februari 2013 hervatte Pierre weer al zijn taken.
In 2013 richtte Pierre het platvorm Slim Oud op: www.slimoud.nl, waarvan hij de website zelf ontwierp. Hij bedacht ook Kookgym voor ouderen en het Slim Oud VerWenWeekend.
In 2013 werkte Pierre mee met het zeer succesvolle digitale Flexitarische kookboek.
In 2013, 2014 en 2015 organiseerde Pierre samen met het Archeon: 'Koken door de Eeuwen heen'
In 2014 was Pierre in maart coach van het project Ik Pas: www.ikpas.nl
In 2014 heeft Pierre een actieve rol tijdens de radio uitzendingen van Omroep West voor het WK hockey in Den Haag
In april 2014 begon Pierre aan zijn functie als Executive chef van het Haagse tramrestaurant Hoftrammm
In 2014 werd Pierre uitgeroepen tot Kok des Vaderlands
In 2015 werd zijn documentaire Slim Oud uitgebracht
In 2015 ontwierp Pierre voor Museum Boerhaave, project Foodtopia, een educatief kinderworkshop. Een zeer innovatieve methode van een workshop geven kwam uit zijn koker, die kinderen elke dag in de schoolvakanties konden ervaren.
In 2016 werd Pierre benoemd tot Practor aan de International Hotel & Management School ROC Mondriaan