Home

Contact

Wie

Wat

Recept

Filmpje

Pierre Wind

OPLEIDINGEN

 

Genoten Geslaagde Opleidingen

 

Zwemdiploma's

Mavo-4

LTS Koken/Serveren

SVH Café- en Restaurantdiploma Wijncertificaat

VAKO-slijtersvakdiploma

Pedagogische Technische Hoge School Consumptieve Techniek in Amsterdam, 3e graads brede bevoegdheid in koken, serveren, brood en banket, studeerde in 1996 af met 2e graads bevoegdheid voor koken en serveren

 

Werkzaam geweest

 

In (Michelin-) sterrenzaken Seinpost (Scheveningen), Kieviet (Wassenaar), House of Lords (Den Haag), Saur (Den Haag) en Prinses Juliana (Valkenburg)

Als leerling diverse onbetaalde stages gelopen in aanverwante culinaire verdiepingen: oa. slagerij,restaurants, etc.

Chef-kok en eigenaar van Restaurant de Nas

Docent aan de François Vatelschool voor de vakken drankenkunde, serveren en menuleer

Docent aan de Middelbare Hotelschool Haagland voor het vak koken

Chef-kok in restaurant Gilles (Den Haag)

Gedurende zes jaar Chef-kok bij Café-Restaurant De Zwarte Ruiter en Restaurant September (Den Haag)

 

Heden

 

Practor aan de International Hotel & Management School ROC Mondriaan

Docent HAS Den Bosch afd. Food Design

Executive chef van het Haagse tramrestaurant Hoftrammm

Foodstylist bij film, reclame- en culinaire fotografie

Advies-kok, recepten en ideeënbank

Columnist en schrijver van culinaire boeken

Het maken (van ontwerpen tot fabriceren) van digigrafie, website's, ibooks en video (in eigen productie en in productie van anderen)

Workshops, kookententertainment en Lezingen op maat

Kok des Vaderlands