Home

Wie Is

Wat Doet

Contact

Filmpjes

Recept

Pierre Wind

Hele tuinbonen op de BBQ
 recept van het Moment
Ingrediƫnten
Materialen
  • Gehele verse ongepelde tuinbonen
  • BBQ
  • Houtskool of hout
  • Aansteker
  • Keukentpincet of BBQtang
  • Aanmaakblokjes
Bereidingswijze

Steek de kolen of het hout aan. Wanneer het niet meer vlamt, maar smeult, kun je de hele rauwe ongepelde tuinbonen op het rooster leggen. Rondom het rooster, tegen de binnenwand aan. Laat het midden vrij, zodat je ondertussen met andere ingrediƫnten de BBQ verder kan uitbreiden. En zo, vooral doorgaan! Draai de tuinbonen een paar keer. Wanneer ze donkerbruin zijn, bijna zwart, dan zijn de boontjes in de boon meestal gaar. Dit kun je voelen in de volgende handelingen. Haal de bonen, met een tang ( niet met je handen) uit de BBQ. Laat ze ongeveer vijf minuten op een bord afkoelen, zodat je ze kan beetpakken, zonder dat je blaren krijgt! Kijk nu of de boon gaar is! Rits een boon open. Doormiddel met twee vingers op de naad van de boon drukken. Van links naar rechts. Nu zie je diverse kleine boontjes. Haal deze eruit. Knijp een boontje tussen duimvinger en wijsvinger. Wanneer je het boontje makkelijk tot puree kan knijpen is het gaar. Nu kun je verder met de andere kleine boontjes. Dubbeldop ze. Dat wil zeggen: begin bij het kiemgedeelte te pellen, zodat je per boontje twee mooie felle groenen helften ziet. Hou de helften heel. Nu kun je de helften opeten. Dit heeft een geweldige pure smaak. Echt te gek. Leuk als tussendoortje tijdens het BBQ. Het is een sensatie. Nu kun je de andere hele bonen ook dubbeldoppen en genieten!