ServeerTip:
Doe alles in een ruime kom en meng dit met de olijfolie, citroensap en peper en zout naar smaak. serveer er een kastanjecracker bij!
Recept voor per persoon
Naar Top van de Pagina
ingrediënten Rauwkostsalade:
1/2 stengel bleekselderij
1/2 tomaat
1/8 komkommer
1/6 paprika
1/8 ui
30 gram blokjes feta
1 eetlepel olijfolie
1/4 citroen
Peper/zout
1 kastanjecracker (bij natuurwinkel)
Bereiden Rauwkostsalade:
Snij de komkommer over de lengte door en verwijder de zaadlijsten, Schil de bleekselderij snijdt deze in dunne plakjes. Snijdt ook de tomaat. parika, ui in zo dun mogelijke plakjes en reepjes. Maak van de feta gelijkmatige kleine blokjes.
Ingrediënten:
5 Blaadjes witlof
1 appel (Granny Smit)
1 afgestreken eetlepel rozijnen
1 espressokopje gepelde walnoten (20 gram)
1 afgestreken eetlepel creme fraiche (of zure room)
versgemalen zwarte peper
Bereiden:
Was en schil de appel. Was en snijdt de witlof in dunne reepjes. Snijdt de appels, zonder klokhuis, in kleine gelijkmatige blokjes. Doe de witlof, rozijnen en appels in een grote kom. Hak de walnoten (zo grof of fijn als je wilt) en voeg toe aan de kom. Meng dit met de creme fraiche en zwarte peper erdoor,
ServeerTip:
Serveer alles in een kom!
Naar Top van de Pagina
Recept per persoon
Ingrediënten:
• 10 gram rucola sla
• 1 tomaat
• 2 blaadjes basilicum
• 50 gram buffelmozzarella
• Olijfolie naar smaak
• Pesto naar smaak
• Citroensap naar smaak
• eventueel gedroogd tomaatje als garnituur
• Peper en zout uit de molen
Bereiden:
De gehanteerde hoeveelheden zijn per persoon! Was een pluk (ong.10 gram) rucolasla. Leg deze als een bergje midden op het bord. Sprenkel er een paar druppels olijfolie en citroensap overheen. Snijdt 1 tomaat door de helft. Haal het zaad er uit. Snijdt het tomatenvlees in kleine blokjes. Meng er twee blaadjes basilicum (in kleine stukjes gescheurd) door heen.
Recept voor 1 persoon
ServeerTip:
Een heerlijke salade bij uw maaltijd of als lunchgerecht. Snel te maken. Leg de blokjes tomaat op de rucolasla. Breng daarop 50 gram buffelmozzarella in stukjes gesneden. Besprenkel naar smaak de kaas met peper en zout uit de molen. Garneren met een gedroogd tomaatje, pesto en basilicum.
Naar Top van de Pagina
Ingrediënten:
• 1 lt. water
• 1 dl azijn
• 1 ei
• 50 gram wilde spinazie
• 1/4 rode ui
• 1/2 citroen
• theelepel honing
• Klein scheutje slagroom naar smaak
• 1 harde tomaat
• Peper en zout uit de molen naar smaak
Bereiden:
Lekkâh is een salade met een gepocheerd eitje, Wanneer een pannetje, met water gevuld, aan d ekook is. Dus borrelt, dan voeg je een scheut azijn (1/ 10 deel van de hoeveelheid water) toe. Dan doe je direct een ei in een kopje en dan doop je het kopje onder water en doop je het ei in het water. Tien minuten wachten. Intussen kun je de salade verder afmaken.
Snijd per persoon 50 gram wilde gewassen grote ontsteelde spinaziebladeren tot fijne reepjes. Snipper een 1/ 4 rood uitje. Maak een dressing van het sap van een halve citroen, peper, zout, volle theelepel honing en scheutje room. Schil met een dunschiller een lange sliert van een harde tomaat. Rol de lange sliert op tot een roosje. Snijd de resttomaat in stukken en meng dit met de spinazie, dressing en gesnipperde uitjes.
Recept per persoon
ServeerTip:
Doe op het midden van het bord een bergje salade. Leg op de spinazie het gepocheerde eitje met daarop als garnering het roosje van tomaat. Stokbrood erbij en de maag wordt helemaal blij.
Naar Top van de Pagina
Ingrediënten salade:
• 3 blaadjes eikebladsla
• 3 kleine blaadjes kropsla
• 20 gr geel van frisesla
• 10 gram rouquetsla
• 20 gram lolla rossa
Bereiden:
Gemengde sla:
1. Zorg ervoor dat alle sla goed gewassen is en daarna gedroogd met slacentrifuge.
3. Doe in een schone bekken de frise, rouquet en de lolla rossa.
Truffeldressing:
1. Doe in een schone bekken de eidooier, honing, sherry, azijn en de mosterd
2. Roer deze glad en voeg druppelsgewijs de noten –en druivenpitolie toe.
3. Voeg dan de truffelolie en de truffelpasta toe.
Recept per Persoon
ServeerTip:
Rang schik, vanuit het midden op het bord, de gemengde salade. Eerst de krop en eik, en daarboven de andere sla. Houd de sla luchtig. Garneer dan de Parmezaan, chips en truffel daar op. Doe dan enig dressing op de salade.
Naar Top van de Pagina
Ingrediënten truffeldressing ( is voor meerdere personen of meerdere keren! ):
• 1 eidooier
• 15 gram honing
• 0,1 dl sherryazijn
• 0,1 dl medium sherry
• 0,1 eetlepel Dyonmosterd
• 0,1 dl druivenpitolie
• 0,1 dl hazelnootolie
• 0,1 dl truffelolie
• truffelpasta naar smaak
Over de sla heen:
• 35 gram oude dun geschaafde Parmezaanse Kaas
• 3 gram aardappelchips
• 5 gram geschaafde truffelplakjes
Garnering:
• shisopurper
• Kervel
Dits & Dats:
De sla al a minute met de dressing in aanraking laten komen, anders wordt deze slap.
IIngrediënten (1 per persoon)
1/5 van een komkommer
3 stuks cerise tomaatjes
1/8 ui
5 stuks zwarte ontpitte olijven
60 gram kipfilet
1/2 knoflookteentje
1 tak selderij
5 gram lolla rossa sla
zwarte peper en zout uit molen
1 eetlepel frambozenazijn
2 eetlepel olijfolie
Eventueel een rijstecracker
Bereiden:
Snijdt de komkommer in gelijke stukjes. Halveer de tomaatjes. Snijdt flinterdunne uiringen. Snijdt de kip in 2 langwerpige hele dunne plakken. Hak de schoongemaakte knoflook ragfijn. Pluk vijf blaadjes selderij. Bak in 1 eetlepel de kip half gaar. Doe dan de ui, knoflook, komkommer, tomaat, olijven, blaadjes selderij bij de kip. Laat ze erbij totdat de kip gaar is. Peper en zout het geheel naar smaak. Doe de olie en frambozenazijn erbij. Klaar.
Serveren:
Leg in het midden van het bord de gewassen en schoongemaakte lolla rossa sla. Doe daarop de gebakken salade. Eventueel garneren met een takje selderij en serveer er een rijstecracker bij.
Naar Top van de Pagina