Categorie Strange
Ingrediënten 3 eetlepels golden syrup (honing) 2 eetlepels pistache (crushed) 1 eetlepels kristalsuiker 4 theelepels honing 4 druppels Lavendel Essence Citroensap (halve kleine citroen) Fanta lemon of Sprite lemon Zilvermie (bijvoorbeeld het merk Lungkow) Poedersuiker Arachideolie (pindaolie) HOE? pistachenootjes (gemengd met de kristalsuiker). Eventueel het glas voorkoelen met crushed ijs. Frituur de zilvermie heel kort (ongeveer 30 tot 40 seconden) in hete arachideolie van ongeveer 180 °C Je kunt dit gemakkelijk van te voren bereiden. Grote hoeveelheden zijn in een mum van tijd klaar. Doe in een voorgekoelde shakebeker (tweederde gevuld met muntijsblokjes) de honing, Lavendel Essence en het citroensap. Shake vijftien seconden. Doe in de glazen wat muntijsklontjes en verdeel de shake over de glazen. Vul de glazen vervolgens tot aan de rand aan met de Fanta of de Sprite. Leg op de top van de rand een grote pluk gefrituurde zilvermie. Bestrooi het met poedersuiker. Baklava in vloeibare vorm! Speciale printversie
TIP: Serveer het glas op een schoteltje met een kleine lepel erbij.

Glas: In een groot piramideglas

Mengtechniek: Shaken

Garnituur: Blokjes ijs gemaakt van muntthee, glasrand van pistachekruim gemengd met kristalsuiker en gefrituurde zilvermie bestrooid met poedersuiker

 

BAK LAVA

Klik hier voor een