Foodies

Hosts

Klik hierop Consumenten enquête
Klik hierop Consumenten enquête Klik hierop Horeca enquête Klik hierop Horeca enquête
Deskresearch is een belangrijk instrument om te onderzoeken omtrent wat er al allemaal in het verleden gedaan is omtrent onze onderzoeksvraag. Groenten zijn hip. Wij richtten ons vooral op artikelen die 'meer groenten' wilden serveren. En, of er al horecaconcepten zijn die op een succesvolle manier 'meer groenten' serveren. De deskresearch bracht bekende voorbeelden met zich mee om ervoor te zorgen dat je als restaurant op vele manieren de aanbevolen hoeveelheid groenten in een hoofdgerecht kan serveren. Uit onderzoek van “Stichting variatie in de keuken” blijkt dat gasten meer groente van een bord eten dan uit een bakje, ook is gebleken dat gasten meer groenten eten indien de verhouding tussen vlees/vis en groente veranderd is. Ook is er de mogelijkheid om de hoeveelheid groenten op het bod te verhogen door middel van een Dutch Cuisine 80/20 concept. Dit wordt onder andere uitgevoerd door het restaurant Niven. Zij serveren 80% groente en 20% vlees. Rogier van der Dop (Glorious Bastards) kwam langs en inspireerde ons om recepten van zelfgemaakte ketchup van het internet na te koken.. Zit daar meer groenten in, wanneer je het zelf maakt?
Klik hierop meer desktop Research
Klik hierop meer desktop Research
Er zijn twee enquetes gehouden. Een voor de consument en een voor de horeca. De consumenten enquete heeft honderdeenenveertig respondenten en de enquete voor de horeca negenentwintig. Pijnlijk was de constatering dat de horecaondernemer moeilijk was over te halen om aan de enquetes mee te doen. Honderden horecabedrijven zijn gemaild en gebeld.

Deskresearch

Enquête vragen?

 11