Foodies

Hosts

Het Model...

De deelvragen...

Is er een advies hoeveelheid groenten voor de horeca, qua ontbijt, lunch en hoofdgerecht? Er is heden geen richtlijn voor de hoeveelheid groenten voor de horeca. Ieder horecabedrijf kan ook dus haar eigen hoeveelheden bepalen, omdat zij zich niet hoeven te verantwoorden aan een richtlijn. Indien er een plan komt van de overheid om een minimale hoeveelheid te verstrekken is het mogelijk om als bedrijf aanzienlijk bij te dragen aan de aanbevolen hoeveelheid groente voor een persoon. Er is geen richtlijn, maar wel een advies. Het advies voor de hoeveelheid groenten in een hoofdgerecht is 150 gram groenten. Is het rendabel voor de horecaondernemer om meer groenten te serveren? Gasten laten genieten van gebalanceerde gerechten met meer groente en iets minder vlees of vis levert naast blijvend tevreden gasten een belangrijk financieel voordeel op. De inkoop van vlees of vis is immers vaak duurder dan groenten. Een kleine aanpassing van een gerecht kan al besparingen opleveren van 5%. Bij aanpassingen op meerdere gerechten kan de besparing voor een middelgroot restaurant makkelijk oplopen tot €10.000 per jaar. Dit is een groot financieel voordeel voor een ondernemer, wat het zeker rendabel maakt voor een bedrijf. Meer antwoorden in het uitgebreide onderzoeksrapport.
 14