Foodies

Hosts

Conclusie...

Klik Hierop voor Het Onderzoeks rapport in PDF
De consument vindt grotendeels dat de horeca genoeg groenten serveert, dit geeft dus ook voor de horecaondernemer geen directe aanleiding tot het overstappen naar een groentenkaart/saladekaart. Terwijl een groot aantal horecaondernemer denkt dat zijn collega's te weinig groenten serveert. Dit is ook het gevolg van de onwetendheid van de consument over de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. De consument eet in werkelijkheid gemiddeld 125 gram per persoon. Bij lange na niet de dagelijkse hoeveelheid aanbevolen groenten. Over de advieshoeveelheid van de aanbevolen groenten in een hoofdgerecht is nauwelijks wetenschap. Zowel bij de professionals als bij de consument. Meer dan twee derde van de horcaondernemers zijn niet op de hoogte wat zijn gast op groentegebied eigenlijk wil. Dit is verontrustend. Het antwoord op de onderzoeksvraag is niet simpel. Wel te bewerkstelligen. Er zijn eigenlijk twee reële oplossingen. De tijd op zijn beloop gaan en de horeca zal uiteindelijk op de groentevraag inhaken. Zeker gezien de huidige ontwikkeling dat groenten belangrijker in onze toekomstige samenleving gaat worden. Nadeel is dat deze optie veel tijd nodig heeft om uiteindelijk tot resultaat te komen. Optie twee is om het conceptuele model in dit rapport te gebruiken. Dit zal grootscheeps uitgevoerd moeten worden. Met producent, overheid, consument en de horeca. In het officiële rapport de uitgebreide conclusie!
 16