Foodies

Hosts

De vraag ‘Wat is nu precies de hoeveelheid honderdvijftig gram groenten?', Leverde een zeer verrassende conclusie op. In testen die werden uitgevoerd kwam aan het licht dat elk soort groenten zijn eigen ‘bereidingsgewicht', heeft. De duur en type bereiding beïnvloedt het uiteindelijke gewicht. Logisch is dat het product slinkt. Het ene product slinkt meer dan het andere. Maar, opmerkelijk was de constatering dat het bij broccoli na de bereiding juist aan gewicht toenam. Bij een oudere broccoli was het extra gewicht het opmerkelijkst: in rauwe vorm van honderdvijftig gram broccoli werd na het kookproces honderdzesentachtig gram. Zesendertig gram meer. Direct werd er aan het Voedingscentrum gevraagd wat er nu met honderdvijftig gram groenten wordt bedoeld. Het antwoord: “honderdvijftig gram groenten vanaf het moment dat het op je bord komt te liggen”. Dus de consument moet goed bedenken, en rekening houden met diverse factoren, betreft de hoeveelheid groenten die wordt ingekocht.
• Een groot aantal restaurants serveren een amuse. Een eetbare ingecalculeerde giveaway! Wanneer deze amuses nu vegetarisch zouden zijn, dan krijgt de gast automatisch al meer groenten binnen. Het practoraat bedacht de term ‘VegAmuse’. • Groenten met een vleessmaak bereiden. Zo heeft het practoraat vele testen uitgevoerd. Witlof of knolselderij met een chorizosmaak (garen in de bijvoorbeeld een chorizobouillon) wordt populair bevonden. • Tafelbereidingen met groenten. • GroentenRanking organiseren op recensiesites. • Een sticker met de tekst “wij zijn een groenteparadijs”, die de ondernemer op zijn deur kan plakken In het officiële rapport staat extra verdieping en vele oplossingen.

150 gram groenten...?

Oplossingen...?

 15