Foodies

Hosts

Focusgroep...

Interviews met ...

 Ook werd er een focusgroep samengesteld. De samenstelling was divers en bestond uit acht personen. Van slager horecaondernemer, voedingsdeskundige tot en met een horecadocent. Vanuit deze gegevens werd een eerste versie van het theoretische conceptuele model gemaakt. Deze is na de uitkomsten van de enquetes bijgesteld. De deelnemers zijn betreft de onderzoeksvraag, met de gespreksleider, een discussie aangegaan. Waar veel verschillende meningen bijeen kwamen, waren ze het uiteindelijke over een aantal dingen eens. Namelijk dat groenten eten begint bij de opvoeding, iets wat je van thuis mee krijgt. Een ander punt wat ter sprake kwam was; “waar moet je beginnen”? Is dat bij de ondernemer of is dat misschien wel bij de supermarkten of groothandels? Reclames op tv? Daar was niet iedereen het over eens. Ook kwam het verschijnsel vraag en aanbod tevoorschijn. Is er wel genoeg vraag naar meer groenten? De onderzoeksvraag kwam uit nieuwsgierigheid. In onze maatschappij zijn groenten tegenwoordig hip. Je leest, kijkt en hoort er veel over. Er zijn de laatste jaren veel meer consumenten bijgekomen, die vegetarisch of flexitarisch zijn. Daarbij worden groenten veelvuldig om hun gezonde eigenschappen geroemd. En, vlees is veel minder duurzaam dan groenten. Minder vlees.....meer groenten! Daarbij heeft het Voedingscentrum, in maart 2016 de ‘schijf van vijf’ aangepast. Een van de belangrijke pijlers, die de schijf onderging, was de verschuiving van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. Van tweehonderd gram naar tweehonderdvijftig gram groenten per dag. Er werden diverse interviews met horecaondernemers en gasten van de drie schoolrestaurants gevoerd.
 12