Foodies

Hosts

De bedoeling was om een avond te organiseren waar het practoraat op verschillende manieren lieten zien hoe je meer groenten kan serveren. Op deze avond waren er verschillende mensen uit het bedrijfsleven uitgenodigd om te komen eten. Deze gasten bestonden uit een slager, een groenteboer, Voedingscentrum, horecaondernemers, diëtist en mensen die niet uit het vak komen. Tijdens dit diner is er geprobeerd zoveel mogelijk verschillende groentes te gebruiken op verschillende bereidingswijzen, zonder dat het een vegetarisch diner werd. Dit werd uitgevoerd door groenten in alles te verwerken zoals groentebrood, spruitjes bitterbal en groente waterijs. 23 % van de gasten zouden liever meer vlees/vis hebben gehad. Dit zou een van de methodes kunnen zijn om de horecaondernemers te overtuigen en inspireren om meer groenten te serveren.  Opmerkelijk was het antwoord op de vraag of ze denken of restaurants in het algemeen in een hoofdgerecht voldoende groenten serveren? 93,10% denkt niet dat er voldoende groenten wordt geserveerd. 24,14% wist het juiste aantal van de door het Voedingscentrum aanbevolen hoeveelheid groenten in een hoofdgerecht. En 30% wist het juiste aantal van de door het Voedingscentrum aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten. Op de vraag wat voor de ondernemer een motivatie zou kunnen zijn om meer groenten te gaan serveren kwamen er antwoorden zoals “wanneer er veel vraag naar is, “wanneer groenten duidelijk goedkoper is dan vlees of vis, aanbod van verschillende soorten streekproducten tegen een betaalbare prijs dan nu het geval is, geen, beter voor het milieu, gezondheid, en betere apparatuur om de groenten warm te houden”.
Klik hierop Consumenten enquête
Antwoorden Consumenten enquête Antwoorden Horeca enquête Antwoorden Horeca enquête

The TakeOver...

Enquête Analyse's...

 13