Foodies

Hosts

We Gaan Beginnen...

We hadden 15 weken voor 1 onderzoeksvraag. Maar, wat werd de vraag waar we onze tanden in gingen zetten? We kregen op dag 1 een Foodiesjack en het Boek Onderzoek Doen!. Pierre's woorden: "Jullie zijn er nu klaar voor. Graag iets met Groenten. In hoofdstuk 1 & 2 staat waar je moet beginnen. Oja, vergeet de deelvragen niet!". Vanaf dag 1 vergaten we niet om te communiceren met de buitenwereld, want wanneer je draagvlak voor oplossingen wilt, dan moet je tegenwoordig minimaal met social media in de weer! Lisa kreeg de extra taak om de social Media te stimuleren. Lotte schreef wekelijks een Blog. We gingen groentefilmpjes maken en Lex ging aan de slag met Photoshop. Wat niet lukte, waar we wel op gehoopt hadden, was interactie van de internetgebruiker. Onze social media werd goed bezocht, maar de bezoekers waren wel passief. Een goede onderzoeksvraag gaat direct naar de kern. Het is belangrijk om 'to the point' te zijn. Maak je hem te lang, dan kan het gevaar op steken dat het onderzoek te groot wordt en niet meer behapbaar is. Onze onderzoeksvraag is geworden: "Op welke wijze kun je in een hoofdgerecht de algemeen aanbevolen hoeveelheid groenten serveren, bij een gemiddeld restaurant, met een prijsklasse van hoofdgerechten tussen de € 13,00 en € 28,00 euro".

Met Meer Groenten..

 9